„eTwinning училище“

 „eTwinning училище“

„eTwinning училище“

 

СУ „Никола Вапцаров“  отново eTwinning училище за 2023-2024 учебна година

 To за втори път получава признанието "eTwinning" училище, след като беше удостоено със знака през учебната 2021-2022 учебна година.  

Знакът „eTwinning училище“ се присъжда от Европейската комисия на училища, които активно прилагат и популяризират ценностите и педагогиката на eTwinning, присъжда се и за ангажираността и отдадеността не само на отделни еТуинъри в училището, но и на екипа от учители и училищни ръководители, които работят заедно. СУ „Никола Вапцаров“ – Хаджидимово, е пример за такова училище – отправна точка за своята местна общност и модел за други училища, защото eTwinning училищата са признати за лидери в сферата на:​

§   дигиталната практика 

§   практиката за електронна безопасност

§   иновативните и креативните подходи към педагoгиката

Нашето училище е едно от училищата, в които се насърчават иновативни практики с и без технологии, проектно-базираното обучение, сътрудничеството и екипната работа, работата по международни проекти.

С благодарност приемаме одобрението и почетните думи на г-н Michael Teutsch, ръководител на отдел „Училища и многоезичие“ в Генерална дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ на Европейската комисия, в обръщение към Директора на училището, получено заедно с флага и новия плакет, удостоверяващ, че сме избрани да бъдем eTwinning училище.

Щастливи сме, че заслужихме отново знака „eTwinning училище”, който е показател за качеството на работа на учителите Виолета Карамихалева, Заприна Глушкова, Кипра Праматарова и разбира се с безрезервната подкрепа на директора на училището – г-жа Вангелия Петрелийска и учениците от СУ „Никола Вапцаров” – гр. Хаджидимово. Ние продължаваме с ентусиазъм към нови проекти, за да допринесем за развитието на европейското образование.

 


СУ „Никола Вапцаров“ за първи път получава признанието "eTwinning" училище през учебната 2021-2022 учебна година.  

Училището е едно от училищата, които са отличени със знака „eTwinning училище“ след като преминаха през двата етапа на процеса на кандидатстване.

Това не е само признание за личните успехи на отделните учители, тяхната работа по проекти и наградите, които са получили, но и за сътрудничеството и постиженията на целия eTwinning екип в СУ “Никола Вапцаров“.