Безопасен интернет

Безопасен интернет

Седмица за безопасен интернет

Международния ден за безопасен интернет е посветен на защитата на децата в онлайн пространството. Тази година е на 9 февруари. Провежда се всеки втори вторник на февруари.

Всяка година денят се чества в повече от 150 държави на всички континенти.

Трябва да се има предвид, че за децата и младите хора, Интернет представлява предимно социална среда, в която могат да срещнат не само приятели, но и непознати. Когато са в мрежата, може да бъдате наранени, измамени и малтретирани. Именно това провокира у нас с госпожа Кипра Праматарова желанието да проведем този урок. Наред с мултимедийните файлове, който ви предоставихме преди малко, сега ви качваме и малко снимчици, къдете ще видите и моменти от интерактивната игра в kahoot.

Ученици, помнете, че сърфираме безопасно тогава, когато мислим една стъпка напред. Вие си мислите, че всичко в Интернет е на игра, но внимавайте, защото зад монитора може да ви дебне врага. Интернет днес е една опасна смес от добро и зло, от опасно и полезно. Франклин Рузвелт казва "Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх.”

Видео към урока:''Интерактивен час по безопасност в интернет''

Проведеният интерактивен урок в 7. клас днес бе гарниран освен с мултимедиен материал, и с анимирана игра чрез kahoot. Чрез нея накрая учениците показаха колко са внимавали. Състезателният дух в тази интерактивна игра доказа, че урокът е бил доста интересен за тях, а тя самата - черешката на тортата.

Благодарим ви ученици за проявената любознателност. За нас с госпожа Кипра Праматарова бе удоволствие да работим 40 минути с вас.

Повече за урока : "Моята безопасност в интернет

"Знаем ли да сърфираме безопасно в интернет"-учениците изготвиха интерактивен облак и на английски и на български език.Чрез него трябваше да опишат с една дума първото нещо,за което се сетят за добър интернет.                               

Тест за безопасност в интернет-Образователна игра чрез Kahoot!

Интерактивен урок по безопасност в интернет с ученици от 6  клас:"Заедно за по-добър интернет"

Видео на урока:Интерактивен урок по безопасност в интернет в 6 клас

Работна среща с Еrasmus+ на тема:"Познавам ли правилата за безопасност в интернет"

Днес 09.02.2021г.се проведе в 5 клас -Обучение по безопасност в интернет