eTwinning „Magical Plants

eTwinning „Magical Plants

eTwinning „Magical Plants

 

Проектът на eTwinning Magical Plants -Вълшебни растения“ е проект за деца в предучилищна и начална  възраст. В проекта бихме искали да включим децата в STEAM занимания с растения. Искаме да помогнем на децата да разберат от какво се нуждаят растенията. Ще се опитаме да засадим растенията в различни условия и да направим изводите за отглеждането им. Например, може ли растението да расте в тъмнината, може ли да расте в пясъка, може ли да расте без вода и др. В проекта децата ще имат много въпроси, които помагат за подобряване на мисленето на детето, уменията за решаване на проблеми.Бихме искали да помолим родителите да участват в този проект: да поемат задача за ученици и родители у дома.Също така бихме искали да използваме ИКТ в проекта .

 

Програма на проекта

Създаване на лого.

Септември-Разпределение на задачите между партньорите.

 

Октомври-ноемвриЗадачата за ученици и родители у дома.Да наблюдавате едно растение у дома и да отбележите колко е пораснало за 2 месеца.

 

Да направят  един експеримент у дома с растения (експериментът може да предложи учител или ученици, а родителите могат да го изберат самостоятелно)-октомври-ноември.

Да правим експерименти, изследвания с растения в училищата. За споделяне на резултати - Twinspace.

За създаване на книги за наблюдение на растенията.

Декември -да направим електронни игри за растенията и да опитаме с учениците.

 

Януари-  обмен на истински семена и инструкции (как да го засадят) между партньорите. Размяната на семена ще става по пощата.

Януари-онлайн среща за ученици. На срещата децата ще представят растения и създадени книги.

 

Февруари-среща с ученици и родители в училищата. На срещата децата и учителите представят резултатите от проекта за родителите.

Февруари -оценка на проекта.

 

Септември-февруари -преднидени са две онлайн срещи за учители.

 

Учасници в еTwinning онлайн проекта ,,Magical Plants"-учениците от 3 клас в СУ,,Никола Вапцаров"

 

Ръководител на проекта-Виолета Карамихалева